Sign in to follow this  
dwang0725

"This application has failed to start because the application configuration is incorrect. Reinstalling the application may fix the problem."

Recommended Posts

Did you follow instructions in my previous post to bring My Computer -icon to the desktop? It sounds that you created shortcut only.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did it again (the right way) but I still don't have a system restore tab. Now the tab are: general, computer name, hardware, advanced, and automatic updates. That's it. No system restore tab.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Click start->run->write regedit and click ok.

 

Registry editor will open. Click File->Export->select Selected branch as export range and copy paste HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SystemRestore in the textbox. In file name textbox write "c:\registryexport.txt" and set save as type to All Files.

 

See if c:\registryexport.txt file exists after that operation.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry, forgot to ask you to post the c:\registryexport.txt file :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Windows Registry Editor Version 5.00

 

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SystemRestore]

"DisableSR"=dword:00000000

"CreateFirstRunRp"=dword:00000001

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

Do similar registry export for this key:

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microso­ft\Windows NT\SystemRestore

Share this post


Link to post
Share on other sites

When I do that, I get: "the selected branch does not exist. Make sure that the correct path is given." Going through the registry editor and following the file path that you gave, once I get to windows NT, there is no sub file SystemRestore.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Go to C:\WINDOWS\inf folder and see if sr.inf file exists. If it does, right click it and select install. Then see if the tab is still missing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I found the sr.inf file and when I went to install it, it said that sr.sy_ file was missing. I then loaded it from the i386 folder on my XP disc and it installed properly. I did the system restore and everything else as instructed. System seems to be running fine.

 

One other note. It seems as if my XP isn't running properly (missing files, etc). Do you think I should do a reinstall? Will that help? Will the files gets restored?

 

 

Dave

Edited by dwang0725

Share this post


Link to post
Share on other sites

If the missing files are Windows related then repair installation should work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Due to lack of feedback, this topic has been closed.

 

If you need this topic reopened, please contact a staff member. This applies only to the original topic starter.

 

Everyone else please begin a New Topic.

 

Thank You !

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this