Sign in to follow this  
rqcs

Ad-Aware 9.6 will not update

Recommended Posts

Just upgraded to 9.6 Ad-aware from 9.5.1 (had to uninstall/reinstall). The new version will not update. It gets to various points in the update, but always exits before completion with no error shown. Sometimes, this hangs the program sometimes not. I did a manual virus definition update and now the last update status has changed to 04/01/2012 0149.0921. However, it still will not update. Have been trying for several days.

Here are the log entries for the last 3 attempts to update:

MSG [2764] 2012/01/06 09:28:55: Downloading file: metafile.dat.lzma size: 37kB
MSG [2764] 2012/01/06 09:28:55: Connected: download.lavasoft.com//public/aawemerald/
MSG [2764] 2012/01/06 09:28:57: Extended definition: current version is 0 and latest is 11359
MSG [1304] 2012/01/06 09:29:00: Extended definition: current version is 0 and latest is 11359
MSG [1304] 2012/01/06 09:29:01: Extended definition: current version is 0 and latest is 11359
MSG [1304] 2012/01/06 09:29:41: Definition: failed to download [/public/aawemerald/]
MSG [2764] 2012/01/06 09:29:45: Update finished
MSG [2572] 2012/01/06 09:31:06: Extended definition: current version is 0 and latest is 11359
MSG [2976] 2012/01/06 09:31:07: Extended definition: current version is 0 and latest is 11359
MSG [2976] 2012/01/06 09:31:08: Extended definition: current version is 0 and latest is 11359
MSG [2976] 2012/01/06 09:31:41: Definition: failed to download [/public/aawemerald/]
MSG [2572] 2012/01/06 09:32:04: Update finished
MSG [3808] 2012/01/06 09:33:16: Extended definition: current version is 0 and latest is 11359
MSG [2496] 2012/01/06 09:33:17: Extended definition: current version is 0 and latest is 11359
MSG [2496] 2012/01/06 09:33:18: Extended definition: current version is 0 and latest is 11359
MSG [2496] 2012/01/06 09:33:41: Definition: failed to download [/public/aawemerald/]
MSG [3808] 2012/01/06 09:34:02: Update finished

There is also this in the Debug log:

ERR [2480] 2012/01/06 09:34:49: Extended: Engine loading: Invalid definition file
DBG [2480] 2012/01/06 09:34:49: Extended engine is disabled

Any ideas? Edited by rqcs

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi rqcs,

As you have seen in other topics Lavasoft has some problems with the hardware involved with updates and is working to solve it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi all,

We are aware of the situation and are currently investigating.

Regards,

Andy
Lavasoft Malware Labs

Share this post


Link to post
Share on other sites
i got 2 machines running this pro version paid script, and cant update. even tried a fresh install on one and still the same, been screwed up ever since i let it install the 1.6 release, fix it soon., please

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='LS Andy' timestamp='1325932805' post='131741']
Hi all,

We are aware of the situation and are currently investigating.

Regards,

Andy
Lavasoft Malware Labs
[/quote]

This has been going on for weeks.

GaryK

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi gkarasik,

The current problem started at New Year. If you had problems before that, you had (have) other problems.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi all,

We have isolated and fixed the issue blocking updates. Issue 1 was a bandwidth problem issue 2 hardware. Sincere apologies for the erratic service over the New Year period.

Please update Ad-Aware - if you have any problems, please post here. Thank you for keeping us up to date with the issues you have been experiencing - it was very helpful.

Regards,

Andy
Lavasoft Malware Labs

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='LS Andy' timestamp='1325963553' post='131778']
Hi all,

We have isolated and fixed the issue blocking updates. Issue 1 was a bandwidth problem issue 2 hardware. Sincere apologies for the erratic service over the New Year period.

Please update Ad-Aware - if you have any problems, please post here. Thank you for keeping us up to date with the issues you have been experiencing - it was very helpful.

Regards,

Andy
Lavasoft Malware Labs
[/quote]

Posting, Ad Aware Total Secruity....

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='HisShadowX' timestamp='1326005542' post='131809']

Posting, Ad Aware Total Secruity....
[/quote]

Not sure this problem has been resolved as you suggest. I've tried installs, uninstalls and solutions suggested in the forum. Still can't get Total Security to update the file defs for the four licenses I purchased to upgrade. Now have the same issue with Pro as I have tried to roll back to my old license. Where can I get some help to resolve this problem or a refund for the four licenses?

[img]file:///C:/Users/Admin/AppData/Local/Temp/SNAGHTML10624f2.PNG[/img]

Share this post


Link to post
Share on other sites
one machine updated but froze the opening banner on screen with a shutdown of program error, i rebooted and it shows todays update on prg.still having probs on other machine right now. its trying to download but super super slowly 5 mins passed and only shows 1/8 inch of green bar on bottom. well, it reloaded even tho it never indicated it was done, and SHOWS todays date, but i hit update again to dbl check, and guess what? its still trying to update the same thing, it did error out tho when it disappeared off screen, so i think i didnt get the whole update, and that machine is the one i did the fresh install after deleting the one i had on it trying to fix it. so right now one machine updated, other one, still not working right. Edited by lanedtul

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='sjackson99' timestamp='1326016641' post='131812']


Not sure this problem has been resolved as you suggest. I've tried installs, uninstalls and solutions suggested in the forum. Still can't get Total Security to update the file defs for the four licenses I purchased to upgrade. Now have the same issue with Pro as I have tried to roll back to my old license. Where can I get some help to resolve this problem or a refund for the four licenses?

[img]file:///C:/Users/Admin/AppData/Local/Temp/SNAGHTML10624f2.PNG[/img]
[/quote]
Hi sjackson99,

Unfortunately some persons still have problems updating. Lavasoft is working to fix the remaining issues.

If you want Lavasoft to be able to see the picture, you have to upload it to the forum (attach to your post) and not link to a file on your computer.

Share this post


Link to post
Share on other sites
my 2nd machines only getting to 1.2% then it just quits, how do ya capture the image of the program to post here? i tried alt and ctrl print screen but nothing happens Edited by lanedtul

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='lanedtul' timestamp='1326022374' post='131818']
my 2nd machines only getting to 1.2% then it just quits, how do ya capture the image of the program to post here? i tried alt and ctrl print screen but nothing happens
[/quote]
It is not necessary to upload an image of Ad-Aware stalled at 1.2 %, I think Lavasoft understands your written explanation.

Share this post


Link to post
Share on other sites
The issue is not resolved, but I suspect the problem is bandwidth.

The update is downloading CSC39-FN-0-11356-F.sbr.sgn.f... which is 79844 KB in size. The progress bar moves gradually for several minutes (very slow download and not an issue my end) and then it ends with no explanation.

This is how the problem first manifested. The subsequent issues which prevented it from even getting this far have been resolved, but the fact is I still cannot update.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

Thanks to all for notifying us of this issue. This problem is only affecting users that have uninstalled/reinstalled Ad-Aware, or have installed Ad-Aware for the first time.

Please visit [url="http://www.lavasoftsupport.com/index.php?/topic/32073-ongoing-update-issues-08-jan-2011/"]here[/url] for more information.

Regards,

Andy
Lavasoft Malware Labs

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi

I only uninstalled & reinstalled because the upate function failed to connect to the server for several days - I usually do a manual update every evening (as well as auto) probaby due to paranoia about malware!

I now have an Ad-Aware which is totally useless (currently been downloading for 30 minutes or so - update manager screen shows about 30% progress on the download, but main control panel in advanced mode now shows 0.0% having reached 1.2% twenty minutes ago!).

I am currently having to rely on Spybot to provide anti-malware functionality (my ISP's free version - hacked by them or McAfee for them - of McAfee is pretty poor in this respect) - have much preferred Ad-Aware free fo several years!.

I have a nominal 40 Mb/sec connection which usually measures at around 37 MB/sec on speed test sites & provides a steady download at this speed from GigaNews servers.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='rqcs' timestamp='1326099171' post='131863']
Sorry guys this has gone on long enough. Am un-installing Ad-aware and moving to Comodo
[/quote]
Hi rqcs,

Comodo's firewall is great, but their antivirus and anti-malware is not as good as Ad-Aware, see for example http://www.virusbtn.com/vb100/rap-index.xml

Share this post


Link to post
Share on other sites
still not working on 2nd machine. and i also, only unistalled and reinstalled because it was doing exactly the same as it is now beforehand. thinkin maybe it got corrupted, but thats not the case.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Can't you just make that problematic 70 MB defintion file in question available from another ftp download link so Ad-Aware users could download/import/update manually? Edited by Nordi

Share this post


Link to post
Share on other sites
I recently uninstalled/reinstalled Ad-Aware.

As of a few minutes ago, I still can't download the first definitions file.

Is there a work-around? When might we expect a resolution?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi bobov,

Sorry, but it is impossible to say when all problems will be solved. Lavasoft is working very hard both with a proper solution and a work-around.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi all,

You will hopefully have noticed that the update problem has been resolved. Thank you for keeping us informed - it was very helpful. If you experience any more problems, please create a new thread in this forum. Thanks!

Regards,

Andy
Lavasoft Malware Labs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this