• 0
Sign in to follow this  
MyBrotherSteve

Ad-Aware 11 is scans folders and quarantines files in exclusions list

Question

Good morning,

 

So far Ad-Aware Free Antivirus 11+ (currently on version 11.3.6321.0) has been doing a good job, is lighter on system resources than AVG 2015, and starts in a relatively short time on system start. This is running on a pretty standard Dell PC tower, with a Core2 Duo, 6 gigs of ram, Windows 7 Pro w/ SP1 (fully updated and patched), a pretty run-of-the-mill selection of apps, and very few things loading on start-up, save for Ad-Aware, print monitor utility, and USB 3.0 add-in card drivers and monitor.

 

The one big problem I seem to be having is with folders in my Exclusions list being scanned, and files in those folders being put into Quarantine. I have an external hard drive with some testing work on it. Some of those files raise red flags with A-V scanners, so I initially added the entire drive letter to the Manage Exclusions section. It is still there if I go back and look, so that seems okay. Every time I plug in the external drive, Ad-Aware starts identifying and moving files on that drive into Quarantine, so I have to go into Quarantine and Restore them all. I thought that perhaps Ad-Aware doesn't do so well with a whole drive letter (I've seen a couple other A-V programs where you couldn't add just a drive letter, only folders), so I went to the Manage Exclusions list and added each folder on the root of the drive. I figure that it would automatically include any sub-folders in that directory, since there is no selectable option one way or the other, and it would obviously be a huge pain if you had to add (potentially) dozens or hundreds of folders manually, depending on how much content you wanted to exclude. The results are the same: every time I plug in this external drive, Ad-Aware still quarantines files from those excluded folders.

 

Am I still missing some setting somewhere or setting it up incorrectly, or is this a bug in the program?

 

 

Thanks in advance for any help,

 

Steve

 

post-107037-0-78874500-1412873336_thumb.jpg

p.s. Apologies for the grammatical error in the title - apparently the title cannot be edited...

Edited by MyBrotherSteve

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0

Hi Steve,

 

You seems to do the correct settings. Are you sure that your external hard drive gets the same drive letter (W:) every time?

Sometimes Windows assigns another drive letter to the same device.

 

Please, collect logs and other information by following the instructions in http://www.lavasoftsupport.com/index.php?/topic/33638-collect-logs-for-troubleshooting/ to let Lavasoft investigate your issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this